Twee vrouwen door politie Latour ingesloten voor oplichting

GFC NIEUWS- De 36-jarige Sharon W. en de 33-jarige Sonja S. zijn dinsdag door de politie van Latour opgespoord en aangehouden.
Een benadeelde deed op 8 januari aangifte ter zake oplichting tegen Sharon. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw via Facebook een nep account had aangemaakt met een valse foto.
De benadeelde die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag. Sharon heeft deze man zo ver kunnen krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen.
Dit geval kwam aan het licht toen Facebookgebruikers, de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarbij beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.
De werkelijke oplichtster Sharon kon in beeld worden gebracht omdat zij met haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam.
Tijdens het onderzoek kwam ook Sonja in beeld, die een nicht van Sharon blijkt te zijn. Sonja heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon in ontvangst moeten nemen. Beide vrouwen werden opgespoord en aangehouden.
Haar nichtje Sonja gaf de politie te kennen dat zij door Sharon misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.
Beide vrouwen zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Overige berichten