fbpx

Twee verdachten voor poging moord, doodslag en zware mishandeling aangehouden

GFC NIEUWS- De politie van Brownsweg heeft twee verdachten voor poging moord, doodslag en zware mishandeling aangehouden.
De politie kreeg op 31 oktober de melding van een vechtpartij in een winkel bij de goudzoekersnederzetting te Villa Brazil. Bij aankomst van de politie op de locatie bleek het te gaan om een vechtpartij tussen een groep Vietnamezen en groep Marron-arbeiders. Op een bepaald moment verlieten de Marron-arbeiders de plek, alwaar de Vietnamezen zelfs wonen.
Na enige tijd kwamen de Marron-arbeiders terug naar de locatie en gooiden twee brandbommen op het winkelpand. De Vietnamees Huy Than Van – die op dat moment lag te slapen – liep hierdoor ernstige brandwonden op over zijn lichaam. Het slachtoffer werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.
Het onderzoek resulteerde op 2 november in de aanhouding van de 35-jarige G.O. en E.C. (36). Beide verdachten zijn ingesloten.
Het slachtoffer Huy is op 20 november ten gevolge van de brandverwondingen in de ziekeninrichting komen te overlijden. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

BEKIJK OOK
Vrouw en zoon uit Kwatta maken deur niet open voor dronken man die middernacht binnen wil komen