fbpx

Twee verdachten aangehouden voor roofmoord Mama Ndyuka-gebied

GFC NIEUWS- De 41-jarige Braziliaan Jose S. en de 34-jarige Braziliaanse Rosivlea G. zijn aangehouden in verband met de roofmoord in het Mama Ndyuka-gebied.

Een gemengd team van de politie reisde zaterdag naar het gebied na de melding dat twee mannen om het leven zijn gebracht door struikrovers.

Daar aangekomen bleek het te gaan om de 53-jarige Stanley Bron alias Bailo en de 42-jarige Stanley Apetang alias Boyd.

De ontzielde lichamen van de twee slachtoffers werden per helikopter overgevlogen naar Paramaribo en voor obductie in beslag genomen, meldt de politie.

Volgens het voorlopig onderzoek begaf een aantal mensen zich naar een winkel te Mama Ndyuka om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Op een bepaald moment werd de winkelzaak overvallen door zeven zwaar gewapende en gemaskerde mannen.

Tijdens de overval zijn er ongeveer 30 tot 40 personen onder schot gehouden en moesten ze de overvallers naar vier plekken brengen waar er goud wordt verwerkt.

De overvallers namen goud uit de matten weg. Zij laadden de groep in een truck en reden richting de Ndyukakreek. De slachtoffers werden bij de kreek achtergelaten. Na hun daad vluchtten de verdachten het bos in.

BEKIJK OOK
150 kinderen met een beperking in de bloemen gezet

Getuigen verklaarden aan de politie dat één van de overvallers een zware wapen overhandigde aan de 41-jarige Braziliaan Jose S., die op dat moment niet tot de roversbende behoorde. Dit wapen werd kort na de daad teruggenomen door de crimineel.

Op grond hiervan werd Jose als verdachte van deze roofmoord aangehouden. De 34-jarige Braziliaanse Rosivlea G., die illegaal in het land vertoeft, is ook aangehouden.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek.

Joze is ingesloten, terwijl de vrouw in afwachting op haar uitzetting in vreemdelingen bewaring is genomen.

Een derde slachtoffer dat een schotverwonding heeft opgelopen aan zijn rechterschouder, is na medische behandeling op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis heengezonden. Zijn situatie is stabiel.