fbpx




Twee tienermeisjes bezetten woning derde, zijn mogelijk sekswerkers

GFC NIEUWS- De 16-jarige B.B. en de 13 jarige- C.O. zijn op 18 maart thuis door de politie van Latour aangehouden voor overtreding van artikel 411a van het Surinaams Wetboek van Strafrecht, bezetting van gebouw of grond van derden.

De meisjes hielden de woning van een mevrouw bezet die momenteel in het buitenland is.

Een zus van de eigenaresse van de woning deed aangifte bij de politie. De meisjes waren de woning binnengedrongen nadat zij een toegangsdeur geforceerd hadden.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat B.B. en C.O. enkele weken terug van huis zijn weggelopen. Het vermoeden bestaat dat zij aan commerciële seks deden in het huis, omdat in de avonduren verschillende mannen ter plaatse verschenen.

De meisjes zijn in verzekering gesteld door de politie. Vervolgens bracht de politie de moeder van het 16-jarig meisje in beeld.

De moeder vertelde dat haar dochter het tot een gewoonte heeft gemaakt om van huis weg te lopen. Zij deed geen aangifte van vermissing toen ze de laatste keer van huis is weggelopen.

Het 13-jarig meisje kwam vanuit ons buurland Frans-Guyana illegaal Suriname binnen. Van haar is hoogstwaarschijnlijk ook geen aangifte van vermissing gedaan bij de politie.

De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…