Twee tienermeisjes bezetten woning derde, zijn mogelijk sekswerkers

GFC NIEUWS- De 16-jarige B.B. en de 13 jarige- C.O. zijn op 18 maart thuis door de politie van Latour aangehouden voor overtreding van artikel 411a van het Surinaams Wetboek van Strafrecht, bezetting van gebouw of grond van derden.
De meisjes hielden de woning van een mevrouw bezet die momenteel in het buitenland is.
Een zus van de eigenaresse van de woning deed aangifte bij de politie. De meisjes waren de woning binnengedrongen nadat zij een toegangsdeur geforceerd hadden.
Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat B.B. en C.O. enkele weken terug van huis zijn weggelopen. Het vermoeden bestaat dat zij aan commerciële seks deden in het huis, omdat in de avonduren verschillende mannen ter plaatse verschenen.
De meisjes zijn in verzekering gesteld door de politie. Vervolgens bracht de politie de moeder van het 16-jarig meisje in beeld.
De moeder vertelde dat haar dochter het tot een gewoonte heeft gemaakt om van huis weg te lopen. Zij deed geen aangifte van vermissing toen ze de laatste keer van huis is weggelopen.
Het 13-jarig meisje kwam vanuit ons buurland Frans-Guyana illegaal Suriname binnen. Van haar is hoogstwaarschijnlijk ook geen aangifte van vermissing gedaan bij de politie.
De politie van de afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek in deze zaak.