fbpx

Twee roofverdachten neergeschoten door de politie. 1 overlijdt in ziekenhuis

GFC NIEUWS-De verdachte Jurgen A. is in het ziekenhuis overleden, nadat hij door de politie werd neergeschoten.

Sergio T.(34), Sanches T.(27) en Jurgen A.(31), die verdacht worden van diefstal door middel van geweldpleging, werden door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden.

Tijdens de aanhouding werden Sanches en Jurgen neergeschoten, meldt de PR van het KPS.

De criminelen hebben vorige week vrijdag een man beroofd in de Nieuwe Charlesburgweg.

De drie mannen waren gewapend waren met vuistvuurwapens. Hun buit bestond uit een halsketting, een geldbedrag in Surinaamse dollar en gereedschappen.

Na hun daad stapten de criminelen in een auto en reden weg. Enkele uren na de beroving werd Sergio in de kraag gevat door leden van RBTP.

Sanches werd, na verkregen informatie, te Latur opgespoord. Bij het zien van de politie koos hij het hazenpad. Hij werd uiteindelijk door de politie neergeschoten toen hij geen gehoor gaf aan sommaties om te blijven staan.

BEKIJK OOK
Filmlandschap Suriname wordt in kaart gebracht

Sanches werd vervolgens, onder politiebewaking, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De opsporing werd voortgezet en werd de derde verdachte Jurgen gesignaleerd in de Ramgoelamweg. Hij opende het vuur op de politie en vluchtte weg in een auto. De politie beantwoordde het vuur.

Jurgen verloor op een bepaald moment de controle over de besturing van zijn auto en kwam daarmee in een trens langs de weg terecht.

De verdachte wilde toen te voet verder vluchten, maar werd door de politie neergeschoten.

Jurgen werd vervolgens ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis.

Hij overleed zaterdag in het ziekenhuis.

De verdachten Sergio en Sanches zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Paramaribo.