fbpx
Twee personen neergeschoten tijdens roofoverval

Twee bewoners zijn donderochtend tijdens een roofoverval in hun woning neergeschoten door de criminelen.

De gewonde slachtoffers zijn de 20-jarige J.S. en de 68-jarige A.K. Intussen hebben RBTP-leden de 29-jarige verdachte Saverio S. kunnen aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Volgens de politie van het Ressort Centrum waren twee gewapende en gemaskerde criminelen een woning binnengedrongen. De partner van J. S. hoorde een geluid bij de voordeur van hun woning. Zij liep naar voren om na te gaan wat er aan de hand was en op dat moment werd zij door de criminelen overvallen in de woonkamer van het huis.

J.S. reageerde op dat gestommel afkomstig van de overrompeling enschoot zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door een van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak.

A.K. verscheen na J.S. ook in de woonkamer en werd overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen ze en ook hij werd neergeschoten. De man werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarop het bewustzijn. Beide gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Uit de woning is een kluis gestolen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg.

Met behulp van camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van de RBTP deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en Saverio S. aan.
Hij werd aangehouden en vervolgens overgedragen aan Recherche Paramaribo.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…