fbpx

Twee personen neergeschoten tijdens roofoverval

Twee bewoners zijn donderochtend tijdens een roofoverval in hun woning neergeschoten door de criminelen.

De gewonde slachtoffers zijn de 20-jarige J.S. en de 68-jarige A.K. Intussen hebben RBTP-leden de 29-jarige verdachte Saverio S. kunnen aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Volgens de politie van het Ressort Centrum waren twee gewapende en gemaskerde criminelen een woning binnengedrongen. De partner van J. S. hoorde een geluid bij de voordeur van hun woning. Zij liep naar voren om na te gaan wat er aan de hand was en op dat moment werd zij door de criminelen overvallen in de woonkamer van het huis.

J.S. reageerde op dat gestommel afkomstig van de overrompeling enschoot zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door een van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak.

BEKIJK OOK
Suriname verwelkomt Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste

A.K. verscheen na J.S. ook in de woonkamer en werd overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen ze en ook hij werd neergeschoten. De man werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarop het bewustzijn. Beide gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Uit de woning is een kluis gestolen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg.

Met behulp van camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van de RBTP deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en Saverio S. aan.
Hij werd aangehouden en vervolgens overgedragen aan Recherche Paramaribo.