fbpx
Twee militairen en bootsman aangehouden wegens mensensmokkel Marowijnerivier

GFC NIEUWS- De 42-jarige bootsman Gerrith M. is dinsdag aangehouden door rechercheurs van de Politie Regio Oost. Ook twee militairen zijn opgepakt. De bootsman wordt ervan verdacht enkele personen met de boot te hebben gesmokkeld over onze oostelijke landgrens.

Een van die gesmokkelde personen is de 52-jarige James A. geweest, die op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden was.

De politie schakelde vervolgens het NCCR en COVID- team in die James en de overige huisbewoners onder politiebegeleiding overbrachten naar een quarantainelocatie.

In het verlengde van het onderzoek zijn twee militairen en de bootsman Gerrith, M. in beeld gebracht. De militairen worden ervan verdacht hand -en spandiensten te hebben verleend zodat Gerrith personen over de Marowijnerivier kon smokkelen.

Gerrith is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Het verder onderzoek met betrekking tot de twee militairen zal door de militaire politie worden verricht in nauwe samenwerking met de politie.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.