Twee militairen en bootsman aangehouden wegens mensensmokkel Marowijnerivier

GFC NIEUWS- De 42-jarige bootsman Gerrith M. is dinsdag aangehouden door rechercheurs van de Politie Regio Oost. Ook twee militairen zijn opgepakt. De bootsman wordt ervan verdacht enkele personen met de boot te hebben gesmokkeld over onze oostelijke landgrens.

Een van die gesmokkelde personen is de 52-jarige James A. geweest, die op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden was.

De politie schakelde vervolgens het NCCR en COVID- team in die James en de overige huisbewoners onder politiebegeleiding overbrachten naar een quarantainelocatie.

In het verlengde van het onderzoek zijn twee militairen en de bootsman Gerrith, M. in beeld gebracht. De militairen worden ervan verdacht hand -en spandiensten te hebben verleend zodat Gerrith personen over de Marowijnerivier kon smokkelen.

Gerrith is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Het verder onderzoek met betrekking tot de twee militairen zal door de militaire politie worden verricht in nauwe samenwerking met de politie.

Overige berichten