Twee mannen neergeschoten, schutter meldt zich aan bij de politie

GFC NIEUWS- De 29-jarige Jurgen S. en de 18- jarige Brain B. zijn donderdag neergeschoten door een man die voorbij reed in een personenauto.
Dit schietincident vond plaats op de hoek van de Herman Steinberg- en de Bolletriestraat.
Jurgen en Brain werden respectievelijk geraakt in hun rug en in hun halsstreek. Zij werden per ontboden ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Dezelfde dag achterhaalde de politie de auto vanwaaruit er geschoten was. Het voertuig werd aangetroffen op een woonadres in de Jow Jjowstraat en in beslag genomen.
Vrijdag meldde de schutter zich aan bij het politiebureau Nieuwe Haven. Het is de 24-jarige Donovan M. alias Petja. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld door de politie. Het wapen is vooralsnog niet terecht. Donovan beweert dat hij het vuurwapen kwijt heeft geraakt. Het gaat om een illegaal vuurwapen.
Uit het politie onderzoek is tot nu toe naar voren gekomen dat de twee slachtoffers vermoedelijk niet het doelwit waren van Donovan, maar een man bekend als Koba.
Enkele dagen ervoor hadden Donovan en Koba gevochten op de eerder genoemde hoek. De volgende dag, donderdag 9 januari, zaten Jurgen en Brain in gezelschap van Koba op hoek toen Donovan in een auto voorbij reed en het vuur opende.
Koba wist zichzelf in veiligheid te brengen en is ondergedoken.

Overige berichten