Twee mannen mogelijk vermoord, politie doet verder onderzoek

GFC NIEUWS– De twee mannen die gisteren levenloos zijn aangetroffen, zijn volgens de politie mogelijk om het leven gebracht.

De politie van het bureau Zanderij kreeg dinsdagmiddag omstreeks vijf uur de melding dat twee lijken gevonden waren op een perceel langs de Willy Cairoweg te Republiek.

Op de plek troffen wetsdienaren de twee ontzielde lichamen aan van de 53-jarige Izaak Bruinhart en de 40-jarige Jurmain Derby. De lijken vertoonden vermoedelijk schotverwondingen aan het hoofd.

Familieleden van het duo hadden eerder op de dag aangifte van hun vermissing gedaan bij de politie van Zanderij. Bruinhart en Derby waren buren en familie van elkaar.

Afgelopen zondag waren Izaak en Jurmain van huis vertrokken om te gaan jagen. Dinsdag werd hun familie ongerust omdat deze mannen nooit zolang weg bleven om te jagen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen door de politie. Hun jachtgeweren zijn hangende het onderzoek ook in beslag genomen.

Ondertussen is deze zaak voor verder onderzoek door de politie van Zanderij overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

 

Overige berichten