fbpx
Twee mannen gepakt met 24 biggetjes die mogelijk zijn gestolen

De politie van Nieuw-Nickerie heeft vorige week donderdagochtend tijdens surveillance, een autobestuurder en een meerijder met 24 gestolen biggetjes aan de DC Parabirsinghweg aangehouden.

Het viel de surveillerende politieambtenaren op dat een wit gelakte dubbel cabine pick-up verdacht langs de weg geparkeerd stond met twee inzittenden. Het gaat om de 35-jarige Frank R. en de 32-jarige Chander B. De wetsdienaren stopten en namen poolshoogte.

Terwijl een politieambtenaar de pick-upbestuurder Frank aansprak, viel het de overige collega’s op dat de laadbak bedekt was met een sleepnet en dat er geluiden onder het sleepnet te horen waren. Bij onderzoek werden de biggetjes onder het sleepnet aangetroffen en in beslag genomen, omdat Frank noch Chander een zinnige verklaring konden geven over de biggetjes in de laadbak.

Frank verklaarde dat hij niet wist hoe de biggetjes in de laadbak van zijn pick-up waren beland. Hij was bij Padarat te Corantyn en toen hij weer bij zijn pick-up kwam zag hij die biggetjes in de laadbak.

Chander gaf aan dat hij door Frank opgebeld was om een rit voor hem naar Paramaribo te rijden, omdat hij te dronken was om zelf te rijden. Verder verklaarde Chander dat hij niet wist van waar Frank de biggetjes had.

Beide mannen zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zij worden onder andere verdacht van diefstal, heling en smokkel.

De biggetjes zullen door ambtenaren van het ministerie van LVV onderzocht worden. Dat onderzoek moet onder andere uitwijzen van welk ras de biggetjes zijn en of dat ras in Suriname gekweekt wordt. Er zal ook worden uitgezocht of de biggetjes gezond zijn.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…