fbpx

Twee mannen beschoten na aanrijding

GFC NIEUWS- Twee mannen zijn op 1 december beschoten na een aanrijding.

Volgens de politie deed een man afgelopen zondag aangifte op het politiebureau de Nieuwe Grond, nadat een vriend van hem, genaamd Shailesh, aan de Igweg door een man van Hindoestaanse afkomst werd beschoten na eerder betrokken te zijn geweest bij een aanrijding.

Volgens de aangever bemoeide de man zich met de aanrijding. De zaak werd ter plaatse door partijen afgehandeld, waarna Shailesh wegreed.

Kort daarna deed de vriend van de aangever, in gezelschap van drie andere mannen, wederom de plek aan om de man van Hindoestaanse afkomst om rekenschap te vragen.

De aangever verklaarde verder dat de man zonder meer in de wilde weg begon te schieten waarbij twee van de andere mannen: Marvin L. en Vergillio M. schotverwondingen opliepen in hun been.

Beide slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

BEKIJK OOK
Laatste voorbereidingsmeeting Caricom op Buitenlandse Zaken

Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de man die schoten afloste ambtenaar is van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Volgens verklaringen van twee getuigen keerde Shailesh na de aanrijding, met versterking van drie mannen, terug om rekenschap te vragen aan de BBS’er. De zaak is toen uit de hand gelopen, waarbij de BBS’er drie schoten heeft afgevuurd met zijn dienstwapen.

Volgens een verklaring van de schutter heeft hij zich verdedigd, nadat Marvin en Vergillio hem met een bierfles aanvielen en hem daarmee een slag toebrachten in zijn gezicht. Hij loste daarbij eerst een waarschuwingsschot in de lucht en daarna twee schoten in de richting van zijn aanvallers.

De BBS’er die onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Zijn dienstwapen is in beslag genomen.

Na zijn voorgeleiding mocht hij naar huis.