Twee mannen aangehouden voor poging tot beroving visser

De 24- jarige Jamal C. en de 20-jarige Ken A. die van Guyanese afkomst zijn, hebben op maandagavond 1 april gepoogd een Venezolaanse visser van zijn geld te beroven op het Livornoproject.

De visser, die te voet was, werd op een gegeven moment door drie straatrovers overrompeld. Een hunner was gewapend met een vuistvuurwapen.

Volgens verklaring van de visser stribbelde hij tegen ,waardoor het de rovers niet is gelukt om zijn geld te stelen. Op een gegeven moment kozen de straatrovers het hazenpad.

Na de melding nam de politie van Livorno de visser mee in de prowagen om aanwijzingen te doen en bij die gelegenheid zag en herkende de visser Jamal en Ken als twee van de straatrovers. Zij werden vervolgens aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau om voorgeleid te worden.

Jamal en Ken hebben bij hun voorgeleiding verklaard dat hun kompaan de visser probeerde te beroven. Voorts dat zij niets strafbaars hebben gedaan.

Hangende het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld. Er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van hun voortvluchtige kompaan.