fbpx

Twee jeugdigen opgepakt voor betaling met valse eurobiljetten

GFC NIEUWSREDACTIE- De 19-jarige S.M. en S.R. (20) zijn op 10 maart door leden van de recherche van Paramaribo aan de Kankawastraat aangehouden.

Dit tweetal reageerde op advertenties op social media, waarbij er mobiele telefoontoestellen te koop werden aangeboden. De jonge mannen gaven zich uit als Lorenzo Beek en Nazario Darson en zoals afgesproken ontmoetten zij de verkopers nabij een woningbouwproject aan de van Idsingastraat.

Na de telefoontoestellen in ontvangst te hebben genomen, betaalden zij de verkopers in SRD en euro. Naderhand bleken de eurobiljetten vals te zijn. De benadeelden deden hiervan aangifte op de politiebureaus Munder en Nieuwe Haven, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

BEKIJK OOK
Beleid moet minder mensen behoeftig maken

Deze twee verdachten hadden op 10 maart wederom een afspraak met een verkoper bij Batco aan de Toekomstweg. Op een bepaald moment verplaatsten zij de locatie waar de transactie zou plaatsvinden naar de Kankawastraat, alwaar dit duo door de rechercheurs werd aangehouden.

Beide verdachten werden voorgeleid en voor oplichting en valsemunterij in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat S.M. en S.R. meerdere slachtoffers hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Paramaribo op het telefoonnummer 451163.