fbpx

Twee inbrekers neergeschoten door politie

Politieambtenaren van Meerzorg en RBT Midden en Paramaribo hebben donderdag drie inbrekers aangehouden. Het gaat om de 34-jarige Cyriel O., de 38-jarige Marvin C. en de 28-jarige Maikel J. die een inbraak hadden gepleegd in een woning aan de Abdoelweg te Meerzorg. Tijdens hun vluchtpoging heeft de politie gericht moeten schieten op de verdachten. Twee van de drie rovers werd geraakt.

De criminelen hadden een woning binnengedrongen door de achterdeur te forceren, maar werden tijdens hun daad op heterdaad betrapt door de bewoners. Zij vluchtten toen in een aangrenzend stuk bos met medeneming van vijf polshorloges, gouden sieraden en een geldbedrag in Surinaamse Dollar.

De politie-eenheden speelden in op een algemene oproep vanuit de Centrale Meldkamer van de politie om deze criminelen in de kraag te vatten. Het bos werd afgekamd en zij werden aangehouden. De politie was genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden om twee van de drie criminelen aan te kunnen houden.

OOK INTERESSANT
Bhola garandeert veiligheid samenleving op 24 maart

Waarschuwingsschoten en bevelen om niet verder te vluchtten, werden niet opgevolgd. Er is toen gericht op de criminelen geschoten. Cyriel en Marvin zijn daarbij in hun onderbeen geraakt. Een deel van de buit is gevonden.

Per ontboden ambulance zijn de twee gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis. Daarna zijn alle drie criminelen in verzekering gesteld.

De recherche van regio Oost is belast met het onderzoek in deze zaak. Deze inbrekers hebben waarschijnlijk meer op hun kerfstok.