fbpx

Twee inbrekers gekapt door buurtbewoners

GFC NIEUWS- De politie van Latour kreeg in de vroege ochtend van woensdag 1 juli een melding binnen van een gewelddadige inbraak bij een woning in het Winti Wai-project.

Politieambtenaren deden het woonadres aan, alwaar zij een menigte aantroffen en twee aan handen en voeten vastgebonden mannen. De twee vastgebonden mannen bleken de 36-jarige Romeo P. en de 30-jarige Giovanni O. te zijn.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat vier gewapende en gemaskerde inbrekers een woning zijn binnengedrongen nadat zij een raam geforceerd hadden. De bewoners van het huis werden vervolgens in hun slaap overvallen door deze criminelen die onder andere gewapend waren met een vuistvuurwapen en een moker. De criminelen gingen gewelddadig om met het gezin en vroegen naar geld en sieraden.

De bende haalde het huis overhoop en vond een tas met geld en sieraden. De criminelen gingen vervolgens via dezelfde weg weer uit de woning met medeneming van de tas met geld, de sieraden en een zaktelefoon van een der gezinsleden.

Het gezin schreeuwde om hulp en buurtbewoners reageerden op dat hulpgeroep. De vier inbrekers, die te voet waren, werden achterna gezeten door de buurtbewoners en het lukte ze om twee van de vier in twee nabijgelegen straten aan te houden. Die twee vermoedelijke inbrekers zijn Romeo P. en Giovanni O.

Romeo P. is een oud bekende van de politie. Hij en Giovanni waren zwaar mishandeld. Behalve kneuzingen vertoonde Giovanni ook kapverwondingen aan het lichaam.

De politie bracht de verdachten naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling mocht Romeo het ziekenhuis verlaten. De verwondingen van Giovanni zijn van dien aard dat hij, onder politiebewaking, in het ziekenhuis is opgenomen.

Giovanni heeft toegegeven dat hij samen met Romeo en nog een derde man de woning is binnengedrongen. Een deel van de buit, waaronder de zaktelefoon is terecht. De zaktelefoon is in het bezit van Giovanni aangetroffen.

Romeo en Giovanni door de politie in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat zij deel uitmaken van een gewelddadige inbrekersbende. Deze zaak is voor verder onderzoek door de politie van Latour overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

De rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten zullen ook onderzoeken door wie Romeo en Giovanni mishandeld en gekapt zijn. Die personen hebben zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling.

Overige berichten