fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Twee derde van alle e-mails is onveilig

Twee derde van alle e-mails bevat een vorm van phishing of een andere poging tot cybercrime. Een op de honderd e-mails bevat zelf een virus, maar er worden vooral veel phishingmails verstuurd. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf FireEye. Het bedrijf analyseerde meer dan een miljard e-mailberichten. Slechts 32 procent daarvan was ‘schoon’ en had geen kwade bedoelingen.

Van alle aanvallen via e-mail bevat slechts 10 procent malware, zoals spyware, trojans of ransomware. Dat is 1 procent van alle onderzochte emails. In 90 procent van de gevallen gaat het echter om pogingen tot phishing, of om e-mails die persoonlijke informatie proberen te achterhalen.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag

Het aantal phishing-pogingen is met 65 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de onderzoekers komt dat omdat e-mails steeds makkelijker worden tegengehouden en cybercriminelen daarom andere methodes inzetten om geld te verdienen.