fbpx

Twee broers ingesloten voor bedreiging politici met de dood

GFC NIEUWS- De 41-jarige Marciano H. alias “Ingi Pe” werd vrijdagavond aangehouden door de politie, nadat er eerder op de dag een filmpje op Facebook verscheen waarin hij VHP-leider Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk van de ABOP met de dood bedreigde.
Zaterdagmorgen werd na ingesloten voor bedreiging met een misdrijf.
Voor zijn aanhouding ging via de sociale media een filmpje van Marciano viraal waarin hij dreigt politici en hun familie van kant te zullen maken. Hij zwaaide daarbij met een mes met de kennelijke bedoeling om kracht bij te zetten aan zijn bedreigingen.
Een van de bedreigde personen deed aangifte tegen Marciano waarna de politie hem begon op te sporen. Waarschijnlijk voelde Marciano de hete adem van de politie in zijn nek wat erin resulteerde dat hij, via een vriend, contact maakte met de politie om door te geven waar hij was. Hij werd opgehaald en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.
Hangende het onderzoek werd Marciano in verzekering gesteld. In het verlengde van het onderzoek kwam ook een jongere broer van Marciano als verdachte in beeld.
Die jongere broer is de 35-jarige Dwight H. Hij heeft het filmpje namelijk opgenomen en doorgestuurd. Nadat hij was opgespoord meldde Dwight zich aan bij de politie.
In belang van het onderzoek is Dwight ook in verzekering gesteld voor bedreiging met een misdrijf.
De afdeling Recherche Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

BEKIJK OOK
Door wateroverlast getroffen gemeenschappen in Para getroffen krijgen voedselpakket