Twee autobranden binnen 4 dagen

Zaterdag werd door de politiemeldkamer omstreeks 20:00 uur melding gedaan van een autobrand op de top van de Wijdenboschbrug. De brandweer was na 5 minuten ter plaatse toen zij een voertuig in lichterlaaie aantroffen.

De bestuurder gaf aan dat hij op een gegeven moment een brandgeur waarnam en gelijk uit het voertuig stapte en tot de ontdekking kwam dat de machinekamer van het voertuig in brand stond.

De brandweer had het vuur na ongeveer 6 minuten onder controle. De machinekamer en het voorste gedeelte van het interieur zij totaal door de vlammen verwoest.

Op dinsdag 16 januari heeft zich eveneens een autobrand voltrokken. Het ging om een vrachtwagen van de firma Kuldipsingh, die omstreeks 12:48 uur op de Afobakaweg ter hoogte van de Bauxiet Haul Hoad van Suralco in brand stond.

De arbeiders van de Suralco die toevallig in de omgeving waren, hadden geprobeerd het vuur te doven. Zij gaven aan dat zij vlammen en zware rookontwikkeling vanonder de cabine waarnamen. Toen de ingeschakelde brandweer van post Onverdacht arriveerde, stond de totale cabine van de 12 wieler in lichterlaaie.

De brandweer had samen met het personeel van de Suralco de brand binnen 5 minuten onder controle. Met deze twee gevallen is het totaal aan autobranden gestegen naar 4.(GFC)

Overige berichten