fbpx

Twee aangehouden voor woninginbraken Flora

De politie van Flora heeft de 51-jarige Walther B. aangehouden en in verzekering gesteld alsook de 51-jarige Cyriel H. Walther wordt verdacht van gekwalificeerde diefstal en Cyriel van opzet of heling.

Walther wordt ervan verdacht op twee locaties in de maand mei inbraken te hebben gepleegd in het ressort Flora.

Op 1 mei nam hij door middel van braak een gascilinder weg uit een hok aan de Wanestraat. Bij het wegdragen van de gascilinder werd hij betrapt door buurtbewoners. Walther vluchtte weg met achterlating van de gascilinder. De ingeschakelde politie nam het gestolen gascilinder in beslag dat naderhand is afgestaan aan de eigenaar.

In de maand mei pleegde Walther een inbraak bij een woning aan de Litaniestraat. Bij die gelegenheid nam hij onder andere een gereedschappendoos met inhoud, een cirkelzaag en een boormachine weg. Na zijn daad vervoerde hij de gestolen goederen naar een woning aan de Floralaan.

BEKIJK OOK
Nieuw bordspel PASI speciaal voor alle kinderen van Suriname

Daags daarna reed de benadeelde toevallig voorbij die woning en zag zijn gestolen gereedschappendoos op die locatie. Hij schakelde de politie gelijk in.

Het adres aan de Florastraat staat bij de plaatselijke politie bekend als een drugs- en gokhol. Het vermoeden bestaat dat Walther de goederen heeft verkocht of verpand aan Cyriel die daar woont.

De politie heeft in de woning 2 cirkelzagen en 5 deurhendels aangetroffen en in beslag genomen.(GFC)