TV-prediker vraagt giften voor aankoop vierde privéjet van US$ 54 miljoen

De vraag van de Amerikaanse tv-prediker Jesse Duplantis om geld te storten voor zijn nieuwe privéjet, viel niet bij iedereen in goede aarde. Maar Duplantis sust de gemoederen: hij belooft zijn oude vliegtuig weg te schenken. Weliswaar pas als hij het nieuwe toestel ter waarde van 54 miljoen dollar in zijn bezit heeft. Hij verduidelijkte dat hij ook de andere twee privéjets intussen zelf niet meer gebruikt.

De ‘televangelist’ uit New Orleans voelt zich misbegrepen. Hij haalde zich de woede van vele Amerikanen op de hals na zijn vraag om centjes te doneren voor de aankoop van zijn sinds 1994 inmiddels al vierde privéjet. Hij rechtvaardigde zijn ambitieuze doel onder meer met de boutade: “Als Jezus Christus vandaag fysiek op aarde zou zijn, zou hij ook niet op een ezel rondtrekken. Denk daar maar eens aan. Nee, hij zou de hele wereld rondvliegen in een vliegtuig”.

Voor de camera van de ochtendshow Good Morning America herhaalde hij dat het hem niet om luxe te doen is maar enkel om zijn taak “het evangelie van de Here Jezus te verkondigen”.