fbpx
Tussenpersoonsvergunning een vereiste voor horecamanagers

GFC NIEUWS- Tijdens de inspectiewerkzaamheden bij de horeca door de bestuursdienst (BD) Paramaribo-Zuidwest bleek dat het nog vaak voorkomt dat managers, chefs of supervisors geen tussenpersoons- of bijstandsvergunning hebben.

Een vergunning voor eet- en drinkgelegenheden is verbonden aan één persoon gebonden aan een adres.

De vergunninghouder dient ter plekke te zijn tijdens de controle door de BD. Indien die niet ter plekke is, is degene die een tussenpersoonsvergunning heeft, de bevoegde persoon met wie de BD zaken kan bespreken.

Het komt voor dat de vergunninghouder niet de leiding geeft in de zaak en zich niet frequent in de zaak bevindt. De manager, chef of supervisor staat de vergunninghouder bij in diens afwezigheid als leidinggevende. Voor deze persoon dient de bijstandsvergunning te worden aangevraagd. Deze vergunning is ook gebonden aan een persoon en adres. Het heeft een geldigheidsduur van 1 jaar en mag op elk moment worden ingetrokken op verzoek van de vergunninghouder.

‘De vergunning van de warung staat op mijn moeder’s naam. Ik draai de warung. Ik wist niet dat ik een tussenpersoonsvergunning moest hebben’, aldus de manager van een warung in het ressort Pontbuiten waar de BD controle uitvoerde.

De BD Paramaribo-Zuidwest heeft de afgelopen dagen haar controle opgevoerd. Zij zijn diverse horeca’s binnengevallen in het ressort Zuidwest. Warungs, restaurants, bars, kantines en ook de barbeque- en worststands worden gecontroleerd op hygiëne en voedselveiligheid, welke staan op de vergunning.

De BD controleert in en rondom het gebouw, vooral de keuken. De op de vergunning genoemde voorschriften, worden helaas door sommige ondernemers niet nageleefd. Daar waar naleving van de voorschriften te wensen overlaat, worden ondernemers in de gelegenheid gesteld zaken in orde te maken. Zij krijgen een oproepingsbrief met de opsomming van niet nageleefde voorwaarden. In het uiterste geval, waar onder andere ongedierte en of hun uitwerpselen zijn aangetroffen, gaat de BD over tot sluiting van de zaak.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.