Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het einde van haar turncarrière.

Cerio was net begonnen aan haar vloerroutine toen ze een dubbele voorwaartse salto inzette met een blinde landing. Zij kwam ongelukkig terecht op de mat waarbij beide onderbenen vlak onder de knie braken. Zij liep ook een fractuur aan beide knieën op.

 

Friday night was my final night as a gymnast. After 18 years I am hanging up my grips and leaving the chalk behind. I couldn’t be prouder of the person that gymnastics has made me to become. It’s taught me hard work, humility, integrity, and dedication, just to name a few. It’s given me challenges and road blocks that I would have never imagined that has tested who I am as a person. It may not have ended the way I had planned, but nothing ever goes as planned. Thank you Auburn family for giving me a home and a chance to continue doing the sport that will always be my first love. I am honored to have had the privilege to represent the navy and orange AU for the past 4 years with my team by my side. Thank you for letting me share my passion with you. Thank you for letting me be a part of something bigger than myself. War Eagle Always 💙🧡

Een bericht gedeeld door Samantha Cerio (@sam_cerio) op

Zondag nam zij via Instagram afscheid. “Vrijdagavond was mijn laatste nacht als turnster. Na 18 jaar hang ik mijn grips op en laat ik het krijt achter. Ik kan niet trotser zijn op de persoon die gymnastiek mij heeft gemaakt,” schreef de turnster op haar Instagram-pagina.

Daar voegde zij aan toe dat het allemaal niet helemaal volgens plan was gegaan: “Het is misschien niet afgelopen zoals ik had gepland, maar niets gaat ooit zoals gepland”, schreef ze.

Let op: de beelden op de video kunnen als zeer schokkend worden ervaren!

Foto: Instagram