Tumor zo groot als een voetbal verwijderd uit nek man

GFC NIEUWS- Een man herstelt thuis nadat artsen een tumor, die zo groot was als een voetbal, uit zijn nek hebben verwijderd.

Milton Wingert, 81, heeft de afgelopen zes maanden een aantal specialisten bezocht om de tumor te verwijderen, maar de meeste van ze waren bezorgd over de grootte.

Medici in New Jersey, VS, waren ook van mening dat het operatief verwijderen van de tumor gevaarlijk was.

De man uit Journal Square, New Jersey, werd zes maanden geleden gediagnosticeerd met pleiomorf sarcoom, een zeldzame, kwaadaardige tumor in bindweefsel of in het bot.

De patiënt kwam uiteindelijk terecht bij Nazir Khan, een hoofd- en halschirurg bij de Mount Sinai Hospital in New York, die na onderzoek zei dat het mogelijk was om de tumor te verwijderen.

De operatie, die succesvol was, werd verricht op 5 november en duurde ruim zeven uren.

De tumor woog ruim 7 pond.

Alhoewel hij al uit het ziekenhuis is ontslagen, zijn er nog microscopische deeltjes kanker die behandeld moeten worden.

Na de kerstdagen zal Wingert chemotherapie en/of bestralingstherapie moeten ondergaan.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….