Tucker Carlson van Fox News kan niet tegen kritiek: ‘Why don’t you go **** yourself!’

Redactie GFC Nieuws — Vertellen journalisten alleen wat hun bazen wel willen horen en niet wat degene die hun salaris betaalt niet wil horen? De Nederlandse historicus Rutger Bregman denkt van wel. Het leverde hem een fikse scheldkanonnade van een Fox News-presentator op: “Why don’t you go f**k yourself!”.

Bregman vertelde op het World Economic Forum 2019 in het Zwitserse Davos aan een zaal vol miljardairs dat zij gewoon net als iedereen een billijk aandeel aan belastingen moesten betalen. Hij betoogde dat de rijken en grote bedrijven structureel te weinig belastingen betalen.

Tucker Carlson, presentator bij de conservatieve Amerikaanse zender Fox News, vond dat voldoende aanleiding om Bregman hierover te bevragen – alleen bevielen de antwoorden die zijn gast aandroeg, hem niet.

Miljonair betaald door miljardairs

Bregman wees erop dat Rupert Murdoch, de steenrijke eigenaar van Fox News, geen informatie op zijn zender wilde over belastingontwijkende miljardairs maar het liever over de vermeende gevaren van migranten wilde laten hebben.

“Jullie hebben een president aan de macht gebracht die niet wil laten zien hoeveel belasting hij betaalt. Wie weet hoeveel miljarden hij verstopt op de Cayman Islands of in Bermuda!” haalde hij aan.

Maar toen hij begon over de miljoenen waar Murdoch zijn presentatoren voor had gekocht – “Jij bent een miljonair die wordt betaald door miljardairs” – ontspoorde het gesprek helemaal. Carlson noemde hem een “idioot” met een “klein brein”, en vulde het laatste deel van het gesprek met een stroom krachttermen.

Het interview haalde de programmering van Fox niet, dus publiceerde Bregman het gesprek zelf maar.

Overige berichten