fbpx
Tsang roept winkeliers op om deuren open te houden

GFC NIEUWS- De regering werkt aan oplossingen om zoveel mogelijk winkels open te houden. Als de bevolking geen inkopen kan doen, leidt dat tot meer chaos.

De bevolking koopt vanwege de situatie, in paniek massaal veel op. Dit is niet uniek in Suriname. Het gebeurt over de gehele wereld in landen die getroffen zijn door Covid19.

Er zijn dagelijks gesprekken met de winkeliers vertegenwoordigd in onder andere WOVS, de SCUA, en diverse actoren, en er worden oplossingsmodellen uitgewerkt. “We roepen de winkeliers wederom op om de deuren open te houden, zij het beperkt”, luidt de oproep van minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme.

De ECD gaat ondertussen door met de controles tegen prijsopdrijving in samenwerking met politie en bestuursdiensten. Met de importeurs en winkeliers is afgesproken om de leveringen aan de winkels weer op gang te brengen.

“Wij doen wederom een beroep op de bevolking om de rust te bewaren. De winkeliers werken mee om de prijsopdrijving tegen te gaan. Het heeft geen zin om de winkeliers uit te schelden, of om in paniek inkopen te doen, het zorgt ervoor dat de winkeliers liever de deuren sluiten, want de afgelopen dagen zijn er bij enkele winkeliers sprake van plunderingen geweest. Paniek leidt tot schaarste en prijsopdrijving. Mijn collega heeft het aangegeven, er is geen reden tot paniek. We hebben het echt met z’n allen zelf in de hand.”

Toerismesector

De toerismesector is de sector die het zwaarst te verduren zal hebben vanwege de lockdown. Dinsdagmiddag zijn er gesprekken geweest met de sector vertegenwoordigd door onder andere: SHATA, STS, ASFA, METS, United Tourguides en de hotels.

De bezorgdheden van de sector zijn besproken en er wordt rekening gehouden met het feit dat de zogenaamde down periode voor de toerisme sector langere tijd kan aanhouden, vanwege de ontwikkelingen in de rest van de wereld.

Daarnaast zijn mogelijke verlichtingsmaatregelen besproken die ervoor moeten zorgen dat de sector met zo min mogelijk kleerscheuren hieruit kan komen. Het gaat om incentives vanuit de overheid om de sector te ondersteunen, tot aan maatregelen om de toerismesector te herstarten na deze periode.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…