fbpx

Trump zal zijn zeemeeuwenpoep uitstorten over Europa, belooft Fox News

Donald Trump zal als een zeemeeuw over Brussel vliegen, waar hij zich over de stad zou ontlasten; daarna zou hij krijsend wegvliegen. Dat is de gekuiste versie van de voorspelling van politiek redacteur bij Fox News Chris Stirewalt over het bezoek van Donald Trump aan Europa.

Stirewalt deed zijn opmerking over Trump’s zeemeeuwenpoep kort nadat die per tweet de NAVO ernstig had gewaarschuwd.

Hij kondigde aan dat Trump afstand zou nemen van de NAVO en toenadering tot de Russen zou zoeken: “Je zult niet voorkomen dat Donald Trump de NAVO ondermijnt … en je zal hem er niet van weerhouden om de buitenlandse politiek van de VS te heroriënteren om gunstiger zijn voor Rusland. Hij gaat het doen,” zei hij.

BEKIJK OOK
Grote belangstelling voor Exporteurs Beurs EZ

Trump zei dat de VS “vele malen meer dan enig ander land” besteedde om NAVO-landen te beschermen. Het is “niet eerlijk tegenover de Amerikaanse belastingbetaler”, twitterde Trump.

Hij beweerde woensdag op een persconferentie in Brussel dat Duitsland “volledig gecontroleerd” wordt door en een “gevangene” is van Rusland vanwege “ongepaste olie- en gasdeals”.

Hij herhaalde ook eerdere kritiek dat Duitsland en andere Europese landen niet genoeg betaalden voor hun eigen verdediging.