Trump geeft hoop aan coronapatiënten: medicijn wordt snel grootschalig ingezet tegen virus

GFC NIEUWS- President Donald Trump zegt dat hij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) opdracht heeft gegeven om per direct alle drempels weg te nemen zodat medicijnen ‘Off label” kunnen worden gebruikt bij coronavirus patiënten.

De president heeft donderdag aangegeven dat het anti-malariamiddel hydroxychloroquine direct beschikbaar zal worden gesteld om het virus te bestrijden.

Trump garandeert dat het een veilig middel is en dat er waarschijnlijk goede resultaten mee zullen worden behaald.

Ook de FDA commissaris Dr. Stephen Hahn was vandaag erg optimistisch gestemd over het proces dat gaande is om de ziekte te bestrijden. “I have great hope for how we are going to come out of this situation”, aldus Dr. Stephen Hahn. Volgens de FDA- topman zijn er verschillende medicijnen die mogelijk positief kunnen worden ingezet.

Er is geen wetenschappelijk gerandomiseerd onderzoek verricht dat heeft aangetoond het middel hydroxychloroquine  helpt. Echter zijn de eerste klinische proeven in verschillende landen hoopgevend.

Er zijn momenteel onderzoeken gaande naar de werking van meer dan 40 bestaande middelen, onder meer remdesivir, in de strijd tegen het coronavirus. De mogelijkheden voor Amerikaanse gezondheidsexperts om deze middelen te combineren, cocktail, worden ook verruimd. 

 

Overige berichten