fbpx
Trump geeft hoop aan coronapatiënten: medicijn wordt snel grootschalig ingezet tegen virus

GFC NIEUWS- President Donald Trump zegt dat hij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) opdracht heeft gegeven om per direct alle drempels weg te nemen zodat medicijnen ‘Off label” kunnen worden gebruikt bij coronavirus patiënten.

De president heeft donderdag aangegeven dat het anti-malariamiddel hydroxychloroquine direct beschikbaar zal worden gesteld om het virus te bestrijden.

Trump garandeert dat het een veilig middel is en dat er waarschijnlijk goede resultaten mee zullen worden behaald.

Ook de FDA commissaris Dr. Stephen Hahn was vandaag erg optimistisch gestemd over het proces dat gaande is om de ziekte te bestrijden. “I have great hope for how we are going to come out of this situation”, aldus Dr. Stephen Hahn. Volgens de FDA- topman zijn er verschillende medicijnen die mogelijk positief kunnen worden ingezet.

Er is geen wetenschappelijk gerandomiseerd onderzoek verricht dat heeft aangetoond het middel hydroxychloroquine  helpt. Echter zijn de eerste klinische proeven in verschillende landen hoopgevend.

Er zijn momenteel onderzoeken gaande naar de werking van meer dan 40 bestaande middelen, onder meer remdesivir, in de strijd tegen het coronavirus. De mogelijkheden voor Amerikaanse gezondheidsexperts om deze middelen te combineren, cocktail, worden ook verruimd. 

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)