Trump: de WHO moet zich diep schamen, heeft de wereld verkeerd geadviseerd

GFC NIEUWS- “De WHO moet zich diep schamen. Er zijn al bijna een kwart miljoen onschuldige mensen overleden, de wereldeconomie is kapot gemaakt en er is zoveel verdriet, ziekte, ellende en ongemak”, zegt president Donald Trump.

“Heel veel had voorkomen kunnen worden als China en de WHO beter hadden ingespeeld. Maar de WHO heeft gefunctioneerd als de propagandamachine van China en ons niet op tijd gewaarschuwd. Integendeel hebben ze de wereld wekenlang op een verkeerd spoor gebracht met totaal verkeerde adviezen”, vervolgt hij.

Opvallend detail is dat Amerika jaarlijks ruim 500 miljoen dollars doneerde aan de WHO, China ongeveer 38 miljoen.

Het Amerikaanse staatshoofd heeft al bij meerdere persbriefings aangegeven dat er momenteel door onder meer de inlichtingendienst onderzocht wordt waarom China wel alle vliegverkeer vanuit Wuhan afsloot naar de rest van China.

“Vanuit Wuhan mocht niemand naar de de rest van China reizen. Maar ze lieten wel miljoenen passagiers, waaronder heel veel die al besmet waren met het coronavirus, vrij hun hun weg gaan naar de VS, Europa en andere landen. Dat is wel erg vreemd?”, vraagt Trump zich openlijk af.

“Toen ik vervolgens het besluit nam om alle vliegverkeer van en naar China te stoppen, verweet de WHO mij dat ik discriminerend bezig was. Gelukkig heb ik op een gegeven moment niet langer conform hun totaal foute instructies gehandeld, anders hadden wij nog veel meer doden gehad”, aldus Trump.

Het onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst moet volgens het staatshoofd uitwijzen of er sprake is geweest van een ongeluk, een vergissing of dat er opzet in het spel is.

 

Overige berichten