fbpx
Facebook Pagelike Widget

Trump: de WHO moet zich diep schamen, heeft de wereld verkeerd geadviseerd

GFC NIEUWS- “De WHO moet zich diep schamen. Er zijn al bijna een kwart miljoen onschuldige mensen overleden, de wereldeconomie is kapot gemaakt en er is zoveel verdriet, ziekte, ellende en ongemak”, zegt president Donald Trump.

“Heel veel had voorkomen kunnen worden als China en de WHO beter hadden ingespeeld. Maar de WHO heeft gefunctioneerd als de propagandamachine van China en ons niet op tijd gewaarschuwd. Integendeel hebben ze de wereld wekenlang op een verkeerd spoor gebracht met totaal verkeerde adviezen”, vervolgt hij.

Opvallend detail is dat Amerika jaarlijks ruim 500 miljoen dollars doneerde aan de WHO, China ongeveer 38 miljoen.

Het Amerikaanse staatshoofd heeft al bij meerdere persbriefings aangegeven dat er momenteel door onder meer de inlichtingendienst onderzocht wordt waarom China wel alle vliegverkeer vanuit Wuhan afsloot naar de rest van China.

“Vanuit Wuhan mocht niemand naar de de rest van China reizen. Maar ze lieten wel miljoenen passagiers, waaronder heel veel die al besmet waren met het coronavirus, vrij hun hun weg gaan naar de VS, Europa en andere landen. Dat is wel erg vreemd?”, vraagt Trump zich openlijk af.

“Toen ik vervolgens het besluit nam om alle vliegverkeer van en naar China te stoppen, verweet de WHO mij dat ik discriminerend bezig was. Gelukkig heb ik op een gegeven moment niet langer conform hun totaal foute instructies gehandeld, anders hadden wij nog veel meer doden gehad”, aldus Trump.

Het onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst moet volgens het staatshoofd uitwijzen of er sprake is geweest van een ongeluk, een vergissing of dat er opzet in het spel is.

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…