Trottoir afgezet voorlangs afgebrand pand binnenstad

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een deel van het trottoir, voorlangs het afgebrand pand aan de Dr. Sophie Redmondstraat afgezet.

De bedoeling hiervan is dat voetgangers zich niet meer begeven langs de voorzijde van het gebouw en autobestuurders hun voertuig niet ter plaatse kunnen parkeren. Dit is een kortetermijnmaatregel die het ministerie heeft genomen in afstemming met de districtscommissaris Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust.

Vanaf begin januari 2019, is er constant overleg geweest tussen het ministerie van Openbare WT&C, de DC en de pandeigenaar. Afdeling Bouw- en Woningtoezicht van OWT&C heeft zich ter plekke georiënteerd, om de situatie in kaart te brengen.

Volgens zeggen van de pandeigenaar is het niet mogelijk geweest voorzieningen te treffen, omdat het pand nog niet was vrijgegeven door de politie. De eigenaar heeft aangegeven dat hij afgelopen vrijdag 25 januari 2019, het politierapport heeft ontvangen. Deze zal nu worden aangeboden aan de verzekeringsmaatschappij.

Op basis van voornoemde zaken kan het ministerie er nog niet toe overgaan om het pand te slopen.

Overige berichten