Trenzen Weg naar Zee worden opgeschoond

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) laat de trenzen in het gebied Weg naar zee en wel de Kwepiweg opschonen.

Deepak Jairam, directeur van LVV geeft in een vraaggesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat het noodzakelijk is hiermee aan te vangen, aangezien het regenseizoen reeds is ingetreden.

“Tijdens de regentijd kampen de boeren namelijk met wateroverlast en raken ze in de meeste gevallen hun oogst kwijt, waardoor ze verlies leiden. De boodschap van president Bouterse is om te werken voor de mensen van dit land, dus slaan we samen de handen in elkaar”, zei de directeur met nadruk. Hij gaf verder aan dat de deuren van de sluis ook zullen worden aangepakt.

Diego Rodriquez, secretaris van de Vereniging Duurzaam Weg naar Zee, vindt dit een hele opluchting. Door het ophalen van de trenzen zal de waterlozing worden betert en zullen de aanplanten van de boeren minder last ondervinden van wateroverlast.

Een deel van weg naar zee valt onder het ministerie Openbare Werken, Transport en Communicatie en het andere deel onder LVV. De secretaris hoopt dat deze ministeries samen zullen werken aan het duurzaam oplossing van dit probleem.

De overige boeren zijn blij met de aanvang van de werkzaamheden, omdat ze nu beter zicht zullen hebben op hun oogst en winst.