fbpx
Facebook Pagelike Widget

Treinproject Poelepantje aangehouden

De eerder aangekondigde tramverbinding van Poelepantje in Paramaribo naar het district Para zal pas in 2018 een feit zijn. Het project is aangehouden, zegt president Desi Bouterse.

Het staatshoofd vindt het jammer dat critici het steeds hebben over slechts een treinverbinding. Het is volgens Bouterse veel meer dan slechts een treinproject. Het is de modernisering van de vieze achterbuurten in Wanica.

Het Nederlandse bedrijf Strukton moet de spoorlijn aanleggen. Het project kost 130 miljoen euro en wordt gefinancierd door ING.

De trein gaat vanuit Paramaribo naar het 30 kilometer zuidelijker gelegen plaatsje Onverwacht lopen. Het is de bedoeling dat de spoorlijn later nog wordt doorgetrokken naar de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel in Zanderij.

De verwachting was dat de eerste trein voor de verkiezingen van 25 mei 2015 moest rijden.

Bouterse zegt dat volgens de nieuwe planning eind 2016 gestart zal worden met de bouw van de spoorlijn. Die moet in 2018 af zijn.

De voorbereidingen stoppen niet, die worden normaal voortgezet, zei Bouterse maandag aan journalisten. Hij hoopt dat een nieuwe regering dit project zal voortzetten.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.