Transplantatie varkenshart naar mensen mogelijk binnen drie jaar

GFC NIEUWS- Het transplanteren van varkensorganen, waaronder het hart, naar het menselijk lichaam zal binnen drie jaar mogelijk zijn, zegt de pionier van harttransplantaties in Engeland, Terence English.

Tijdens de herdenking van het 40-jarig jubileum van de eerste succesvolle harttransplantatie afgelopen week in Engeland zei de 87-jarige English dat later dit jaar een menselijke nier verwisseld zal worden met die van een varken.

Als het resultaat van xenotransplantatie – het transplanteren van organen of weefsels tussen verschillende soorten (meestal tussen mens en dier) – bevredigend is met varkensnieren, is het verwachtbaar dat ook het varkenshart binnen enkele jaren getransplanteerd kan worden naar mensen, zegt English.

“Als het werkt met een nier, zal het ook werken met een hart.”

Door een tekort aan menselijke donorharten zoeken wetenschappers naar alternatieven. Transplantatie van varkensharten – die sterk op ons hart lijken – is een optie die al lang wordt onderzocht maar met meerdere problemen kampt.

Eén daarvan is de afstoting van het varkenshart door het immuunsysteem.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….