fbpx

Transman verwacht tweede kind

GFC NIEUWS- Een Amerikaanse transgenderman uit Philadelphia, VS, zegt dat hij zijn tweede baby verwacht.
De nu 33-jaar-oude Kayden Coleman die zes jaar geleden werd uitgemaakt voor monster, nadat hij zijn eerste kind kreeg, zegt dat hij en zijn 29-jarige vriend Dominique hun tweede kind verwachten.
Kayden die al tien jaar een hormoonbehandeling kreeg terwijl hij van geslacht veranderde, dacht zeven jaar geleden dat zijn buik steeds dikker werd, omdat hij niet genoeg aan sport deed. In werkelijkheid bleek de man al 21 weken zwanger te zijn, tot verrassing van hem en zijn vriend.
Kayden zou een dubbele borstoperatie ondergaan en moest daarom tijdelijk stoppen met de testosteroninjecties die hij kreeg. Toen hij last kreeg van pijn in zijn rug, vroeg hij zijn vriend om een massage. Het stel grapte nog dat ze een zwangerschapstest moesten doen. Die test bleek positief. Ze hadden wel wat uit te leggen, want onder meer Dominiques familie wist niet dat Kayden eigenlijk een vrouw was.
Het stel zegt dolgelukkig te zijn met dochter Azaelia, die zes is. Het koppel zegt heel enthousiast te zijn en benieuwd naar het geslacht van hun tweede kindje. Kayden is nu acht weken zwanger.
Kayden stoort zich niet aan kritiek van derden die beweren dat hij een monster is. “Ik ben transgenderman, maar heb nog steeds het recht om te beslissen wat ik met mijn lichaam doe. Als ik mijn eigen kinderen wil dragen, kan niemand mij dat recht ontnemen.”

BEKIJK OOK
Twee jeugdigen aangehouden voor inbraak O.S. Hockeyschool