fbpx
Transman verwacht tweede kind

GFC NIEUWS- Een Amerikaanse transgenderman uit Philadelphia, VS, zegt dat hij zijn tweede baby verwacht.

De nu 33-jaar-oude Kayden Coleman die zes jaar geleden werd uitgemaakt voor monster, nadat hij zijn eerste kind kreeg, zegt dat hij en zijn 29-jarige vriend Dominique hun tweede kind verwachten.

Kayden die al tien jaar een hormoonbehandeling kreeg terwijl hij van geslacht veranderde, dacht zeven jaar geleden dat zijn buik steeds dikker werd, omdat hij niet genoeg aan sport deed. In werkelijkheid bleek de man al 21 weken zwanger te zijn, tot verrassing van hem en zijn vriend.

Kayden zou een dubbele borstoperatie ondergaan en moest daarom tijdelijk stoppen met de testosteroninjecties die hij kreeg. Toen hij last kreeg van pijn in zijn rug, vroeg hij zijn vriend om een massage. Het stel grapte nog dat ze een zwangerschapstest moesten doen. Die test bleek positief. Ze hadden wel wat uit te leggen, want onder meer Dominiques familie wist niet dat Kayden eigenlijk een vrouw was.

Het stel zegt dolgelukkig te zijn met dochter Azaelia, die zes is. Het koppel zegt heel enthousiast te zijn en benieuwd naar het geslacht van hun tweede kindje. Kayden is nu acht weken zwanger.

Kayden stoort zich niet aan kritiek van derden die beweren dat hij een monster is. “Ik ben transgenderman, maar heb nog steeds het recht om te beslissen wat ik met mijn lichaam doe. Als ik mijn eigen kinderen wil dragen, kan niemand mij dat recht ontnemen.”

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…