Transgenderstudent met nierziekte sleept school voor gerecht vanwege weigering toegang tot jongenstoiletten

GFC NIEUWS- Een transgenderstudent met een nierziekte heeft zijn school voor het gerecht gesleept vanwege discriminatie, nadat de leiding weigerde dat hij gebruikmaakte van de jongenstoiletten.
De student, die de ‘Kings Mountain High School’ in Carolina (VS) bezoekt, beweert dat hij door dat besluit mentaal en psychisch achteruit is gegaan, omdat hij zich niet comfortabel voelde om gebruik te maken van de meisjestoiletten.
De student, die vanaf zijn geboorte last heeft van een nierziekte, is geboren als vrouw, maar begon in het eerste jaar op de school met zijn transformatie.
De school werd hierover door de moeder geïnformeerd en werd gevraagd om vanaf dat moment gebruik te maken van het jongenstoilet, hetgeen door de school werd geweigerd.
Nadat de student startte met zijn testosteronbehandeling in het tweede jaar op de school werd door de leiding voorgesteld om het toilet van de leerkrachten te gebruiken, echter werd hij scheef aangekeken door personeelsleden.
Hij besloot toen om zijn urine tijdens schooluren in te houden, waardoor volgens zijn artsen zijn nieren verslechterd zijn.
Sinds de aanklacht op 28 januari heeft de rechter bepaald dat de student tijdelijk gebruik mag maken van de jongenstoiletten.

Overige berichten