fbpx
Transgenderstudent met nierziekte sleept school voor gerecht vanwege weigering toegang tot jongenstoiletten

GFC NIEUWS- Een transgenderstudent met een nierziekte heeft zijn school voor het gerecht gesleept vanwege discriminatie, nadat de leiding weigerde dat hij gebruikmaakte van de jongenstoiletten.

De student, die de ‘Kings Mountain High School’ in Carolina (VS) bezoekt, beweert dat hij door dat besluit mentaal en psychisch achteruit is gegaan, omdat hij zich niet comfortabel voelde om gebruik te maken van de meisjestoiletten.

De student, die vanaf zijn geboorte last heeft van een nierziekte, is geboren als vrouw, maar begon in het eerste jaar op de school met zijn transformatie.

De school werd hierover door de moeder geïnformeerd en werd gevraagd om vanaf dat moment gebruik te maken van het jongenstoilet, hetgeen door de school werd geweigerd.

Nadat de student startte met zijn testosteronbehandeling in het tweede jaar op de school werd door de leiding voorgesteld om het toilet van de leerkrachten te gebruiken, echter werd hij scheef aangekeken door personeelsleden.

Hij besloot toen om zijn urine tijdens schooluren in te houden, waardoor volgens zijn artsen zijn nieren verslechterd zijn.

Sinds de aanklacht op 28 januari heeft de rechter bepaald dat de student tijdelijk gebruik mag maken van de jongenstoiletten.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.