fbpx

Transgenderman bevalt van baby met donorzaad van transgendervrouw

GFC NIEUWS- Geboren als vrouw, twaalf jaar geleden een gendertransitie ondergaan, en nu op 39-jarige leeftijd bevallen van een gezonde baby van zaad van een vrouw die als man werd geboren. Dat is het verhaal van de Engelse Reuben Sharpe uit Essex.

In 2007 besloot Reuben om als man verder door het leven te gaan. Hij nam mannelijke hormonen die hem een baard, diepe stem en mannelijke kenmerken gaven. De Brit was zijn moederinstinct echter nog niet verloren en besefte dat hij een kind wilde, samen met zijn partner Jay.

Jay, geboren met vrouwelijke kenmerken, is non-binair. Dat wil zeggen dat Jay zich niet identificeert als man of vrouw. Daarom moest het stel op zoek naar een zaaddonor.

Met zijn baarmoeder en eierstokken nog intact zeiden dokters tegen Reuben dat het mogelijk was om een kind te krijgen. Hij stopte daarna met nemen van het mannelijke hormoon testosteron en onderging een vruchtbaarheidsbehandeling.

Het leek voor Reuben eindeloos te duren. Maar na vele hormoon- en vruchtbaarheidstests was er eindelijk goed nieuws. “Ik werd wakker en voor het eerst in zes jaar was ik ongesteld”, vertelt de 39-jarige trouwfotograaf aan de Britse site Mirror. “Ik was zo opgelucht. Het voelde raar, maar het was het begin van iets dat ik heel graag wilde.”

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank

Reuben en zijn partner Jay gingen op zoek naar een zaaddonor. Ze kwamen uit bij een kennis die transvrouw is, maar nog wel sperma kon produceren. “Het leek me perfect”, zegt Reuben. “Zaaddonatie is een grote beslissing, maar toen wij het vroegen aan de donor voelde het zó goed.”

Om de dure behandeling te kunnen betalen, startten de twee een crowdfundingsactie. Al snel werd het benodigde bedrag opgehaald en onderging Reuben een kunstmatige bevruchting. Hierbij wordt het donorzaad in de baarmoeder geplaatst.

Reuben raakte zwanger, en nu een jaar later, zit hij met zijn 3 maanden oude baby Jaimy in zijn armen.