fbpx

Transformatie Nationaal Leger op komst

GFC NIEUWS- “Ons leger zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet.”

“Een kerntaak blijft natuurlijk de verdediging van ons grondgebied. Niet zozeer tegen buitenlandse mogendheden, maar tegen andere bedreigingen van onze staat,” zei president Chandrakapersad Santokhi in zijn jaarrede tijdens de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein.

Het staatshoofd zegt dat door de transformatie militairen veel zichtbaarder moeten zijn, bij de grenzen, in Suriname’ s territoriale wateren en in het binnenland. “Zij zullen ondersteunen bij de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen op land en zee”, aldus Santokhi.

BEKIJK OOK
Gezin van zes dakloos door woningbrand

Het staatshoofd geeft verder aan dat de mobiliteit op de binnenwateren versterkt zal worden, terwijl de Marine en de Kustwacht gezamenlijk zullen optreden. “Illegale ontginning en uitbuiting moet voorkomen worden. Huidige legerposten zullen geëvalueerd worden, op hun rol, taken en effectiviteit, en indachtig deze doelen aangepast worden. Onze strategische infrastructuur en onze productiesectoren moeten beschermd blijven.”