fbpx
Trainingen colportagepersoneel gestart

Op zaterdag 11 april 2015 is er een aanvang gemaakt met het trainen van colportagepersoneel van alle districtscommissariaten.

De trainingen worden verzorgd door de werkgroep Trainingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De districtscommissarissen zijn volgens de wet verantwoordelijk voor de distributie van deze oproepingskaarten. De distributie van de oproepingskaarten start op maandag 20 april en duurt tot en met 22 mei 2015.

Het bezorgen van oproepingskaarten aan de kiesgerechtigden geschiedt via het huis-aan-huis afleveren. Conform artikel 90 van de kiesregeling, dient elke kiezer ten minste 3 dagen voor de dag der stemming, een kaart, houdende een oproeping voor stemming te hebben ontvangen.

Om een oproepingskaart te kunnen ontvangen, moet de kiesgerechtigde zich eerst identificeren met een geldig identificatiebewijs zoals een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

Ook een huisgenoot mag de oproepingskaart volgens informatie van het commissariaat van Saramacca in ontvangst nemen namens de kiesgerechtigde, mits hij achttien jaar of ouder is en een identificatiebewijs van de desbetreffende persoon kan overleggen. Degenen die solliciteren moeten een geldig legitimatie bewijs en pasfoto overleggen. Fotokopieën worden niet in behandeling genomen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…