fbpx

Training voor personeel Arbeidsbemiddeling door ILO

Het ministerie van Arbeid heeft trainingen verzorgd ter verbetering van de dienstverlening van de dienst der Arbeidsbemiddeling. Dit moet resulteren in een optimale invulling van openstaande arbeidsplaatsen. Experts van de International Labour Organization (ILO) hebben van dinsdag 3tot en met vrijdag 6 juli gerichte trainingen verzorgd in het Courtyard Marriott te Paramaribo.

De Dienst der Arbeidsbemiddeling van het ministerie van Arbeid heeft tot taak de arbeidsmarkt transparant te maken zodat vragers en aanbieders van arbeid goed op de hoogte zijn van elkaars kwaliteiten en verlangens. Het streven is erop gericht, werkzoekenden sneller en beter te informeren over de vacatures die bij hen passen en tegelijkertijd de vragers van arbeid sneller en vollediger op de hoogte te brengen van het beschikbare aanbod van arbeid. Hierbij is gebruik gemaakt van communicatietechnieken en tactieken.

Bij het ministerie gaat het vooral om de openstaande arbeidsplaatsen die niet zichtbaar zijn, die snel in kaart moet worden gebracht met de bedoeling deze te doen bezetten door werkzoekenden. Het ministerie ziet graag dat dit het liefst geschiedt op de gebruikelijke manier waarbij de werkzoekenden en de werkgever rechtstreeks in contact treden met elkaar. Het ministerie van Arbeid krijgt bij de uitvoering hiervan ondersteuning van De International Labour Organization (ILO), middels het verzorgen van trainingen aan het personeel van de Dienst der Arbeidsbemiddeling en relevante stakeholders.

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

Diego Rei, employment labour market specialist ILO office for the Caribbean, is erg onder de indruk van de participanten en gaf aan dat zijn organisatie al jaren bestaat en voldoende ervaring heeft met trainingen die de arbeidsvoorziening kan verbeteren en versterken over de hele wereld, met name in het Caribisch gebied. Hij stelt het zeer op prijs dat het ministerie dit initiatief heeft genomen en wenst de deelnemers alle succes toe met de dienstverlening op zijn of haar werkgebied.(GFC)