Training visserijsector in waardeketenanalyse en management

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is een 4-daagse training “Training Waardeketen Management, productontwikkeling en waarde toevoeging voor de kleinschalige visserijsector in Suriname” van start gegaan.

De training is bestemd voor vissers, visverwerkers en leden van de Suriname National Fisher folk Organization (SUNFO) en wordt verzorgd door Q-Point BV uit Nederland en Capricorn Projekt uit Suriname met medewerking van de Nederlandse organisatie voor internationalisering in Onderwijs (NUFFIC) en World Wildlife Fund (WWF).

Het betreft voornamelijk een praktische training in technieken en vaardigheden over het analyseren van waardeketens en het identificeren van commercieel haalbare marktoplossingen en gendergelijkheid.

Ook worden inzichten meegegeven in de nieuwste methodologieën en werkwijzen voor waardeketenanalyse en strategieën voor duurzame impact en gendergelijkheid, waarbij wordt gekeken naar de rollen van mannen en vrouwen in de waardeketen, welke markten mannen en vrouwen kunnen benaderen en welke gender gerelateerde beperkingen en kansen bestaan.

De bedoeling van deze training is, dat de deelnemers hun inkomen en positie in de visserijwaardeketen kunnen verbeteren. Er komt een vervolgtraining in mei en oktober van dit jaar.

Overige berichten