fbpx

Training opvang en reanimatie bij pasgeborenen

GFC NIEUWS- In het kader van na- en bijscholing en life long learning heeft het personeel van de afdelingen Verloskamer en Couveuse van het ’s Lands Hospitaal een training gevolgd in de opvang en het reanimeren van pasgeboren kindjes bij wiens gezondheidssituatie dat nodig is.
Ontwikkelingen wereldwijd nopen dat technieken aangepast worden en de specifieke disciplines in de zorgbranche moeten die moderniseringen bijbenen, laat het ziekenhuis weten.
“Het heeft ook te maken met continue kwaliteitsverbetering en het streven naar steeds betere overlevingskansen te bieden aan de allerkleinsten”, verduidelijkt de medisch directeur van ‘s Lands Hospitaal, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, deze training.
De training valt samen met de ingebruikname van het gedoneerde Neopuff apparaat, waardoor de deelnemers direct bekend zijn gemaakt met het gebruik van deze machine. De tutor van de training is kinderarts Laurindo Kloof van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo die werd bijgestaan door zijn artsenteam.
Verantwoordelijk voor het organiseren van deze activiteit zijn de kinderartsen van ‘s Lands Hospitaal Frederika Morpurgo en Aarti Hoeblal.
Zowel de specialisten als de artsen, verloskundigen en verpleegkundigen namen gemotiveerd deel. Het voelde goed aan om de skills weer deels te herhalen en de nieuwe inzichten bij te leren motiveerden ze hun deelname. De keuze viel op dokter Kloof, omdat gezocht werd naar een jonge deskundige met de kersverse en frisse opgedane kennis.

BEKIJK OOK
32-jarige autobestuurder kwam op weghelft truck bij fatale botsing