fbpx
Training opvang en reanimatie bij pasgeborenen

GFC NIEUWS- In het kader van na- en bijscholing en life long learning heeft het personeel van de afdelingen Verloskamer en Couveuse van het ’s Lands Hospitaal een training gevolgd in de opvang en het reanimeren van pasgeboren kindjes bij wiens gezondheidssituatie dat nodig is.

Ontwikkelingen wereldwijd nopen dat technieken aangepast worden en de specifieke disciplines in de zorgbranche moeten die moderniseringen bijbenen, laat het ziekenhuis weten.

“Het heeft ook te maken met continue kwaliteitsverbetering en het streven naar steeds betere overlevingskansen te bieden aan de allerkleinsten”, verduidelijkt de medisch directeur van ‘s Lands Hospitaal, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, deze training.

De training valt samen met de ingebruikname van het gedoneerde Neopuff apparaat, waardoor de deelnemers direct bekend zijn gemaakt met het gebruik van deze machine. De tutor van de training is kinderarts Laurindo Kloof van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo die werd bijgestaan door zijn artsenteam.

Verantwoordelijk voor het organiseren van deze activiteit zijn de kinderartsen van ‘s Lands Hospitaal Frederika Morpurgo en Aarti Hoeblal.

Zowel de specialisten als de artsen, verloskundigen en verpleegkundigen namen gemotiveerd deel. Het voelde goed aan om de skills weer deels te herhalen en de nieuwe inzichten bij te leren motiveerden ze hun deelname. De keuze viel op dokter Kloof, omdat gezocht werd naar een jonge deskundige met de kersverse en frisse opgedane kennis.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.