fbpx

Training leerkrachten in gebruik nieuwe aardrijkskunde methode

De minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, Robert Peneux, geeft maandag het startsein voor het trainen van aardrijkskundeleerkrachten van klas 3 in het gebruik van de nieuwe methode Wereldverkenner Klas 3.

Het hele aardrijkskundeonderwijs in het basis onderwijs is gezamenlijk met de leerkrachten verbeterd en vernieuwd.

De methode Wereldverkenner Klas 6 is in 2010 op alle scholen in ons land in gebruik genomen. Daarna volgden in de methodereeks, Wereldverkenner Klas 5(2014), Wereldverkenner Klas 4(2015) en nu Wereldverkenner Klas 3(2017).

Bij deze methode zijn ook werkboeken, toetsenboeken en docentenhandleidingen ontwikkeld.

BEKIJK OOK
Politiebureau Boskamp opgeleverd

Als geïntegreerd onderdeel van het ontwikkeld aardrijkskunde leermateriaal maken ook deel: de Hebri Wereldatlas, de mini-atlas, de landkaart van Suriname en de scholierenkaart.

De atlas is ontwikkeld vanuit een Surinaams perspectief, waarbij uitgegaan is vanuit de eigen omgeving Suriname, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en dan de rest van de wereld.

Ook zijn alle andere relevante stakeholders zoals de schoolleiders, de inspecteurs, het examenbureau, pedologisch instituut betrokken geweest bij het ontwikkelen van al dit leermateriaal. Alzodanig worden deze stakeholders ook geïnformeerd.(GFC)