Training Institutionele Versterking Verkiezingskader afgesloten

De training Institutionele Versterking Verkiezingskader, die vorig jaar werd geïnitieerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in samenwerking met de United Nations Development Program (UNDP), is dit jaar afgesloten. Medewerkers van het ministerie mochten na de acht maanden durende training een certificaat in ontvangst nemen.

De training werd verzorgd in het kader van het institutioneel versterken van de verkiezingsorganisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de daarmee samenhangende professionalisering van verkiezingskader.

Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto zei bij de certificaatuitreiking dat trainingen geen doel op zich zijn, maar gelinkt moeten worden aan de doelstelling en strategieën van de organisatie. Zij stelde dat de competenties die de medewerkers hebben met behulp van de trainingen worden bijgeschaafd en de organisatie daar vrucht van kan hebben.

De directeur complimenteerde de deelnemers die vanaf het begin tot eind hebben geparticipeerd. ‘Jullie hebben colleges gevolgd van docenten met een behoorlijke background, die nationaal als internationaal bekendheid genieten’, zei directeur Putridewi Amatsoemarto.

Amatsoemarto zei verder dat de verkiezingsorganisatie een on-going proces is en dat het belangrijk is een bepaald disciplinair gedrag te hebben als het gaat om het organiseren van een verkiezing. ‘Het is daarom van groot belang omdat, wat wij hebben geleerd, ook te vertalen is naar onze dagelijkse werkzaamheden, meer nog in de tijd van de pre-electorale fase, waardoor zaken efficiënter kunnen worden gedaan’.

UNDP-Resident Representative Alexis Armstrong is van mening dat verkiezingen van grote betekenis zijn voor de bevolking van Suriname. Hij zei dat de democratische principes waarop het land is opgebouwd – vooral sinds de onafhankelijkheid – behouden moeten blijven.

Armstrong vindt het daarom van groot belang dat de verkiezingsorganisatie in staat moet zijn om de verkiezingen goed te plannen, te ontwerpen en uit te voeren, teneinde de mensen een goed gevoel te geven, dat zij op die dag de juiste beslissingen nemen tegen de juiste achtergrond en volgens de juiste informatie.

‘Wij van de UNDP kijken zeker uit naar die dag’, zei Armstrong. Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast een felicitatieboodschap, zijn hartgrondige dank uit te spreken aan het adres van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de samenwerking en de kans die de UNDP heeft gehad om deel te zijn van de projecten van het ministerie.(GFC)

Overige berichten