fbpx

Training houtexporteurs in verantwoord gebruik pesticiden

GFC NIEUWS- De eerste groep van houtexporteurs vertegenwoordigd door 2 medewerkers per houtexportbedrijf, zijn op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met een driedaagse training ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’.

Het doel van de training is het verhogen van de bewustwording en de gevolgen van het onverantwoord gebruik van pesticiden.

Bestrijdingsmiddelen of pesticiden zijn stoffen die worden gebruikt om ziekten, plagen, onkruiden in de landbouw of organismen te bestrijden die schadelijk zijn (bijvoorbeeld mieren, ongedierte, aantasting van materialen, algen, ontsmetting van voorwerpen en installaties en houtbescherming).

Pesticiden kunnen bij onverantwoord gebruik negatieve effecten hebben voor mens en milieu. Gelukkig is er ook een positieve kant en kunnen ziekten en plagen naar beheersbare proporties teruggebracht worden.

BEKIJK OOK
Suriname verwelkomt Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste

Tijdens de training zal er met name gesproken worden over het gebruik van de pesticide aluminium fosfide die gebruikt wordt voor het vergassen van houtsoorten en bulkrijst die geëxporteerd worden.

Aluminium fosfide wordt gebruikt om te voorkomen dat insecten meegaan naar het importerende land, en bij opslag en export van rijst om te voorkomen dat voorraadinsecten de lading zal aantasten.