Trainer Gödeken kijkt reeds uit naar volgende fase voor Robinhood

Trainer Roberto Gödeken van de roodgroene topclub kijkt nu al uit naar de volgende te nemen horde door zijn team.

De komende ronde wordt op Jamaica gespeeld. Daar zullen de kampioen en semikampioen van Jamaica en de kampioen en semi kampioen van Haiti het tegen elkaar opnemen.

Robinhood speelt in de play off fase tegen de nummer vier uit deze poule. Deze wedstrijden worden op 19 en 21 april afgewerkt.

De tactiek van Robinhood in de finale, was om het reguliere spel van Club Fransiscain te ontregelen wat volgens Gödeken goed is gelukt. Hij is bijzonder trots op de spelers die vanaf de eerste seconde alles hebben gegeven, om niet met lege handen naar huis te komen.

De prestatie van de landskampioen is een mooi moment, zegt Gödeken. Na 14 jaar is het zijn ploeg weer gelukt om een Caribische titel te behalen. De ploeg heeft veel meegemaakt en heeft zichzelf op Curaçao beloond met het prachtig resultaat.

De trainer ziet de winst van de Concacaf Caribbean Club Shield ook een boost geven aan de voetballerij in Suriname. De winst heeft ons land wederom op de kaart gezet.

“Het is bewezen dat de clubcoaches heel hard werken om het voetbalniveau omhoog te krikken. Dit is ook terug te zien in de nationale selectie. Samen moeten we dit werk verder voortzetten”, aldus trainer Gödeken.