fbpx
Train-the-trainers in GAP voor nieuwe groep landbouwvoorlichters

GFC NIEUWS- De nieuwe groep van landbouwvoorlichters die in juli aangetrokken is door het ministerie van Lanbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is gestart met de Train-the-Trainers in Goede Agrarische Praktijken (GAP).

Jenna Wijngaarde, National Food Safety Consultant van SAMAP zal de nieuwe groep en onderzoeksmedewerkers van het ministerie trainen in de verschillende veiligheidsaspecten met betrekking tot de verbouwing van gezonde gewassen.

Het doel van deze training is om de voorlichters en onderzoek medewerkers te trainen in het op een eenvoudige manier overbrengen van technische informatie aan landbouwers over Goede Agrarische Praktijken, specifiek de onderwerpen gewasbescherming en veilig gebruik van pesticiden, maar ook hun collega voorlichters te leren hetzelfde te doen.

Na het welkomstwoord van de Erick J. Zeballos, Chief Technical Advisor van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), heeft minister Rabin Parmessar de aanwezigen toegesproken en het belang van de rol als voorlichter in de ontwikkeling van de agrarische sector aangegeven. Dit, doelend op de strengere exportregels van de Europese Unie (EU) voor groente en fruit.

Het ministerie van LVV is de afgelopen 3 maanden hard aan de slag gegaan. Door samenbundeling van de stakeholders zijn acties ondernomen, en nu nog steeds, om het exportgebeuren vanuit Suriname te doen continueren naar de EU.

In opdracht van de LVV-minister is een nieuwe groep landbouwvoorlichters aangetrokken die landelijk zullen worden ingezet op de verschillende ressortkantoren om boeren nog meer te ondersteunen in hun agrarische activiteiten.

Deze training wordt uitgevoerd door het SAMAP in samenwerking met LVV met het doel de productkwaliteit te verbeteren door effectieve ondersteuning aan te bieden aan boeren.

Het SAMAP is een door de Europese Unie gefinancierd project, dat op initiatief van het ministerie van LVV wordt uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO/UN).

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…