fbpx
Facebook Pagelike Widget

Trafomast valt om op voorbijrijdend voertuig

Woensdagmiddag kwam een mast, met daarop een transformator van de Energiebedrijven Suriname (EBS) langs de Nieuw Weergevondenweg om te vallen.

Ongelukkigerwijs kwam deze mast op een voorbijrijdend voertuig terecht. Het voertuig, is hierdoor ernstig beschadigd geworden, meldt het bedrijf in een persbericht.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De manschappen van de EBS, werden meteen gemobiliseerd om het net te rehabiliteren, en de stroomvoorziening in de omgeving, welke was komen weg te vallen, te herstellen.

In verband met het rehabilitatieproject Nieuw Weergevondenweg, is de EBS in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) bezig de masten langs de Nieuw Weergevondenweg te verplaatsen van de zuidelijke naar de noordelijke berm.

Op voornamelijk deze berm zijn door een contractor van OWT&C grondverzetwerkzaamheden gaande (aanbrengen nieuwe riolering etc.)

Met de zware regen van de afgelopen 24 uur is op diverse locaties de bodemgesteldheid dusdanig veranderd (zacht grond) dat dit erin heeft geresulteerd dat de mast scheef kwam te staan en door het gewicht van de transformator helaas op een voorbijrijdend voertuig terecht is gekomen.

Met de benadeelde zijn er reeds afspraken gemaakt over de verdere afhandeling.

De EBS betreurt dit incident en biedt aan de gemeenschap bij dezen haar verontschuldiging voor het ongemak als zodanig ontstaan.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…