fbpx
Traditioneel gezag wil gezamenlijke aanpak COVID-19

GFC NIEUWS-Vanaf de melding van een mogelijke dreiging van COVID-19 in ons binnenland, is de regering van Suriname in zwaar overleg getreden met het COVID-19 managementteam en betrokkenen.

President Desi Bouterse voerde op 16 april gesprekken met het traditioneel gezag, districtscommissarissen en de minister van Regionale Ontwikkeling. “Het traditioneel gezag is het er helemaal mee eens dat wij gezamenlijk moeten werken”, zei Danielle Veira, coördinator van het COVID-19 managementteam.

Samen zal er worden gewerkt aan het verbeteren van de informatie tussen de gemeenschappen. De lokale bevolking zal hierbij een voorhoederol vervullen en de communicatie met de buurlanden wordt verhoogd. “We zullen afspraken maken hoe wij onze partnerschappen verder kunnen versterken. We hebben met deze landen reeds afspraken. Alleen door samen te werken, kunnen we deze strijd aan. Als enkeling zal dat onmogelijk zijn”, zei Veira.

De traditionele gezagsdragers willen graag meer politie en militairen in de omgeving. Overste Veira gaf aan dat de lokale bevolking ook zal worden ingezet als gemeenschapspolitie. “De gemeenschap zal in de voorhoede staan om ervoor te zorgen dat hun leefgebied gezond blijft. Die verantwoordelijkheid ligt als eerste bij jezelf.”

Granman Aboikoni van de Samaraccaners bekeek de zaak van een positieve kant. Hij maakte een link met lokale productie en de agrarische sector. “Suriname zou nu meer dan ooit productie moeten stimuleren.” Zoals het opvoeren van de productie van landbouwgewassen en zo de voedselschuur te worden van de regio.

Veira gaf verder aan dat de komende dagen de protocollen voor het binnenland verder worden uitgeschreven. Als de president zo ver is, zullen ze aan de samenleving worden gepresenteerd.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…