Total lockdown op nationale feestdagen blijft van kracht

GFC NIEUWSREDACTIE- De noodzaak is volgens het ministerie van Volksgezondheid gebleken om een verduidelijking te geven omtrent de vastgestelde lockdown op dagen die vanuit regeringswegen gelijkgesteld worden aan de zondag.

Het moge duidelijk zijn dat deze regeling, waarbij er op de nationale feest- en gedenkdagen er een total lockdown geldt van kracht blijft.

De regering is menens al haar ten dienste staande middelen in te zetten om de samenleving te beschermen. Vooral op momenten waarbij er meer mensen geneigd zijn om samen te komen. Samenscholing kan namelijk een bron zijn van de verdere verspreiding van het coronavirus.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw die tijdens vlucht vliegtuigdeur wil openen met duct-tape vastgemaakt aan stoel

De regering is echter doordrongen van het feit dat delen van de samenleving op hoogtijdagen rituelen en religieuze handelingen moet uitvoeren.

Eenieder wordt opgeroepen via de geëigende kanalen zich op te geven voor tijdelijke dispensatie om op die dagen, nodige handelingen te kunnen plegen. Voorgaande steeds met strikte inachtneming van de geldende Covid-19-protocollen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten