fbpx

TPMS sluit Moestuinproject af te Maho

Het eerste project van The Positive Movement Suriname(TPMS), het promoten van moestuinen, beleefde haar aftrap in het district Para op 21 oktober. De daaropvolgende weken zijn bijkans alle districten aangedaan en tenminste één moestuin aangelegd.

Op zaterdag 23 december is het de beurt aan het 10e en laatste district in deze reeks, het district Saramacca, waar dit project van TPMS formeel zal worden afgesloten.

Formeel, omdat dit niet het absoluut einde is van dit project. Dagelijks komen er nog steeds verzoeken binnen voor de aanleg van een moestuin, zegt Clyde Ford, voorzitter van het bestuur.

In januari 2018 zal TPMS op verzoek van de districtscommissariaten en de lokale gemeenschappen, afreizen naar Apoera en Langatabbetje en nog enkele andere locaties. Van verschillende kindertehuizen en organisaties, maar ook van individuele personen komen verzoeken binnen.

OOK INTERESSANT
Afdeling Trafficking in Persons KPS te bereiken via WhatsApp

Het natraject belooft dus nog even druk te worden als de actie zelf. Het zal nu echter grotendeels aan de respectievelijke gemeenschappen zelf afhangen om te zorgen voor continuïteit, zegt Ford.

De actie van TPMS was bedoeld als een aanzet om de gemeenschap, maar ook de overheid wakker te schudden en te wijzen over het belang van gezonde voeding door bijvoorbeeld zelf te planten.

De trainingen, waarvoor in de verschillende districten personen zijn geregistreerd, gaan in januari van start. LVV staat reeds in de startblokken. Ook de zelfredzaamheids, integriteits- en imkertrainingen komen eraan.

Indien alles naar wens verloopt, zal het opzetten van een markt voor veilig geteelde producten niet alleen bij een droom hoeven te blijven, merkt Ford op.(GFC)