fbpx

TPMS legt 4e en 5e moestuin aan in Wanica

In het kader van het Moestuinenproject zullen het 4e en 5e moestuin in het district Wanica worden aangelegd door The Positive Movement Suriname(TPMS) en wel in 2 van de 7 ressorten. Dit gebeurt vandaag in de ressorten Koewarasan, aan de Welgedacht A weg en Domburg aan de Sir Winston Churchillweg nummer.

Het programma omvat onder anderen korte inleidingen met waardevolle informatie over hoe om te gaan met het milieu, het hergebruiken van afval zoals plastic en petflessen, maar ook informatie over medicinale plantjes zoals onze welbekende sjoeroe en finibita.

BEKIJK OOK
Zoveelste brief CLO-voorzitter Hooghart aan president over achterstallige betaling ambtenaren

Er is voorts ook informatie over hydroponic en Aquaponic. Het hoogtepunt is het symbolisch planten door hoogwaardigheidsbekleders en overige aanwezigen.

Het bestuur van TPMS roept eenieder op om op welke wijze dan ook een bijdrage te leveren aan het welslagen van dit burgerinitiatief en verwelkomt iedere vorm van samenwerking die kan leiden tot die bewustwording “die wij nastreven namelijk, dat een ieder in geheel Suriname er voor zal kiezen om gezond te eten door zelf te planten”.(GFC)